Tuesday, January 15, 2013

Tisdags Mix

Min amaryllis som jag fick från mamma har länge sett ut så här med blomknopp på G. Den har inte låtit sig stressas det minsta. Men nu har den slagit ut så vackert i full blom med flera stora fina klarröda blommor på en gång. Så vacker! 

 
Det skulle varit flytt idag men det blev uppskjutet. Flyttkillarna hade blivit försenade med en annan flytt så vi bestämde att de kommer imorgon istället kl 08 och sätter igång. De trodde de skulle hinna allt på en dag. Jag hoppas att de har rätt annars får de fortsätta lite på torsdagen. Flytten var egentligen plannerad till onsdag och torsdag men de ringde från flyttfirman i fredags och undrade om de kunde komma tisdag eftermiddag istället men nu är det tillbaka till orginal planen.

Jag undrar lite vad jag ska hitta på ikväll då jag ryckt ut alla sladdar till tv:n. Att få dem på plats igen finns inte en chans. Det var ett helt örnnäste med sladdar bakom tv:n till både tv, stereo och suroundystem med mera. Jag får vara kreativ och hitta på något annat ikväll.

 Tjuogondag Knut var det i söndags. De flesta julgranar har förhoppningsvis åkt ut ur hem och stuga nu men det finns fortfarande gott om adventsljusstakar som lyser i fönstrena samt adventsstjärnor här och där. Jag tycker som sagt bättre om att njuta av julpynt innan jul istället för efter jul.


 Den här fina och intressanta boken fick jag av mina kollegor i avskedspresent i fredags. Det finns massvis med olika ostar jag aldrig hört talas om. Denna tror jag vi kommer att njuta och ha nytta av. Vi får läsa och bekanta oss med många av de Schweziska ostarna. Här kan man läsa om smak, hur de tillverkas, från vilken by de kommer från med mera. Perfekt present som jag blev jätteglad över.

Vintern har återvänt med råge. Idag VRÄKER snön ner. Länge sedan det snöade så här mycket. Kanske bra att mina möbler inte ska bäras ut i dag. Hoppas det inte snöar lika mycket imorgon. Jag  tycker faktiskt att det ska bli rätt skönt att slippa snökaos, ser fram emot barmark i Basel.

8 comments:

Annika said...

Jösses så nära det är nu. Förstår om det känns underligt och konstigt.
Lika bra att inte flytta ut möbler i snöstormen.
Hoppas det inte vräker ner imorrn som det gör idag.
Fin bok fick du också.
Jamenvisst, fattar inte hur folk står ut med att ha kvar julen så långt efter att den är slut. En av mina käpphästar, som du vet. Här har nog de flesta tagit bort den, men jag har ett par grannar som envisas med at ha kvar utebelysning och annat, MORR!!
Ha en fin dag nu, Desiree. Här ösregnar det och är så kallt.
Kramar!!!

Lotta i USA said...

Pirrigt!! Basel är runt hörnet :-)

Jag har lagt in Basel i mitt iPhoneväder, så jag har koll på er ;)

KRAM!

Christina said...

Vilken bra present!!
Åh vad pirrigt, nu är det nära! Var nog tur ändå att flyttgubbarna blev uppskjutna en dag när det är sån snöyra!
Hoppas du hittade på något kul utan TV:n. Vi har ingen TV och jag tycker det är så skönt på nåt sätt, jag blir inte bara sittandes framför TV:n utan får göra ett mer aktivt val om jag ska kolla något på datorn eller paddan :-) Men vi lär väl köpa en förr eller senare :-)
Lycka till med flytten!
Kram!

Millan said...

Ja nu ar du verkligen pa sluttampen och snart ar du hos din C igen :-). Sa roligt! Och oj vad det snoar .. hjalp! Jag onskar lite att det varit sa mycket sno i sverige nar vi var dar maste jag saga ... det kandes inte alls sa vintrigt nar vi var i gbg.
Vad otroligt vacker din amaryllis ar!
Kram

Desiree said...

Annika, nu är flyttkillarna här och det flyter på bra. Lika bra att de inte kom igår då det snöade så mycket. Idag snöar det iallfall inte.
Kram!

Lotta, ja nu är Basel verkligen runt hörnet. Kul att du har lagt in vädret för Basel. Jag har väder koll på telefonen för Basel, Sverige, och Alabama.
Kram!

Christina, det är rätt smart att kanske inte ha tv så att man tvingas göra ett aktivt val. Det kommer nog bli betydligt mindre tv för min del nere i Basel också eftersom jag inte förstår tyska så att jag kan hänga med.Vi kommer ha några 3-4 engelsktalande kanaler men annars blir det till att kolla på svt-play. Igår blev det mycket träning istället. Först ett pass på morgonen och sedan ett på kvällen. Somnade gott efter mycket träning.
Kram!

Millan, ja sista slutspurten nu. Det var ju några dagar efter jul som det inte var så mycket snö men nu har snömassorna kommit tillbaka. Väldigt vintrigt just nu.
Kram!

eastcoastmom said...

En bok om ostar, den vore perfekt till min Ironman! Ska bli såååå kul att vara med om er flytt!

Jane said...

Herregud vad mycket snö ni har! WOW!
Vilken fin avskedspresent du fick.
Lycka till med flytten!
Kram

Charlotta said...

Ååh, vilken ljuvlig present! Fina kollegor du har, hördu. Och vad mycket snö ni har! Här är det kallt och snö, men inte ens i närheten av så mycket som ni har!

Kram!