Friday, April 8, 2011

Hälsning från Alabama

Här kommer en liten kort hälsning. Ska försöka blogga lite då och då när jag kommer åt. Det är jättekul att vara här och känns helt underbart. Resan gick faktiskt himla smidigt. Jag hade en otrolig tur då flighten från Frankfurt till Houston inte var fullbokad utan jag fick en hel rad med tre säten för mig själv, sååå lyxigt!!!

Här är otroligt vackert just nu. Träden har den där skira första grönskan och det är mycket som blommar. Dogwood träden är i full blom och Azaleorna ser otroligt vackra ut just nu.

Allt är sig likt här. Jag trodde nog att det skulle ha förändrats mer kanske för att det har hänt oss så mycket och vi har genomgått en hel del på de månader som vi varit i Sverige. Men här är allt sig likt. När jag landade kändes det precis som jag kom hem. Även om vi bott i Sverige i över ett halvår så känns det här fortfarande mer hemma än vad Sverige känns än så länge. Det där processen med att ställa om är helt klart mycket lång. Mycket längre än vad man kan tro. Det är väl som så många expats skrivit och sagt att det blir så att man faktiskt får flera hem i världen. Sverige kommer naturligtvis alltid att vara hemma på sitt speciella sätt vart i än skulle hamna i världen.

Jag var och hälsade på och tränade på mitt favoritgym. Gud så jag har saknat det här stället. Jättekul att vara tillbaka och sååå många som jag träffade också.

Första dagen ägnade jag åt shopping. Naturligtvis blev det ett besök på favorit sminkbutiken, Sephora. Detta är rena rama godisbutiken och det blev ett ganska dyrt besök. Kim och jag hade varit och lunchat på Chipotle Grill och bestämt oss för att dela på en Margarita till lunchen. Det var den starkaste Margarita jag druckit på länge. Vi drack inte upp den, det räckte med lite smuttande för att vi båda skulle bli fnissiga.

Ett kärt återseende på Costco blev det också. Där handlade vi ett gigantiskt storpack med färska jordgubbar, såååå gott! Sedan hittade jag en hel del annat smått och gått på Gallerian förutom smink på Sephora. Jag lämnade gallerian och kände mig ungefär som Pretty Woman med massvis av kassar.


Idag har vi gått långpromenad på morgonen, jag, C, Kim och vovven Sadie. Vi gick runt en sjö som var väldigt vacker.Så här vackert blommar det just nu med både Dogwood och Azaleor och en hel del annat. Det är soligt och alldeles lagom varmt och skönt. Så underbart att kunna gå i sommarkläder och slippa bylsa på sig. Love it!

Ikväll ska vi på middag med våra svenska kompisar, Johan och Susann. Imorgon ska vi softa och bara vara för på söndag sticker vi tidigt med flighten till San Antonio, TX. Då börjar road trippen och äventyret. Flighten går redan 06:30 så det blir en tidig tidig morgon. Lika bra att utnyttja jetlaggen lite. Hittills vaknar jag fortfarande vid 05:30.

8 comments:

Monica said...

Så härligt det låter och tur hade du att komma iväg innan storm och elände här, planen på Arlanda stod still igår 7 april och alla tåg i Stockholm, idag med mycket förseningar och tok. Planen tror jag berodde på att de också var strömlöst på Arlanda. Men nu är du i sommarvärme och blomning, härligt och njut, bara njut! Ha det så bra!

Monica said...

Tittar på fotona och det är så vackert att se våren, kommer kanske hit också:-). Men kul att resa iväg och bara shoppingen är ju så mycket roligare i andra länder, tycker den är lite småtråkigt här och Stockholm är inget undantag, tvärtom det kan vara roligare i småstäder;-)

Lotta said...

Så roligt med en hälsning och uppdatering! Härliga bilderna. Ännu bättre såklart att shoppa & se allt eftersom du längtat så och ni dessutom är helt lediga och på semester!! Njut, det ser urskönt. Have fun!

Kramar

Lotta said...

Sorry för dålig svenska, mitt key board krånglar ;)

Saltistjejen said...

HÄÄRLIGT!!!!!!!
:-)

Desiree said...

Monica,oj vilken tur jag hade. Usch jag hade blivit väldigt nervös om stormen hade satt stopp för resan.
Kram!

Lotta, ha ha det är lustigt men när jag bodde här i AL shoppade jag loss i Sverige och nu är det tvärtom. Tack så mycket. Njuter för fulla muggar.
Kram!

Saltis, tack så mycket :-)
Kram!

charlotta said...

det låter alldeles, alldeles underbart! NJUT ordentligt!

kramar!

Madeleine said...

Helt underbart att läsa och nu längtar jag bara dit ännu mer.