Wednesday, April 20, 2011

Tillbaka i Alabama

Nu är vi tillbaka i Birmingham, Alabama. Grönskan har formligen exploderat då vi varit bortresta. Det har kommit en hel del regn och när vi landade småregnade det. Men det var varmt och fuktigt i luften. Hela B-ham är som ett enda stort växthus känns det som. Man förstår snabbt varför det är så grönt för det är FUKTIGT som bara den redan. Det är bara 25 grader men redan klibbigt.

Vi hämtade ut en hyrbil på flygplatsen och körde sedan och kollade in den nya outlet stället i Leeds som ligger strax utanför Birmingham. Detta är en helt ny outlet som ännu inte hade öppnat då vi flyttade härifrån. Det var himla fint där ute och det blev en del till shoppat.

Något annat som vi också shoppat är Edy´s glass som är våran absoluta favvis. Vi har upptäckt att den på annat håll heter Dreyer´s. God är den iallfall. Inte bara god utan supergod. Efter middagen tog vi hyrbilen ner till Publix och sedan valde vi varsin och smaskade loss då vi kom hem.


Våran road trip har varit fantastisk på alla sätt. Vi har verkligen fått en riktig toppen semester. Kunde inte ha blivit bättre. Nu är det underbart att få några sista dagar här i Alabama med våra vänner. Det känns som sagt inte ett dugg konstigt att vara här igen. Det känns fullständigt naturligt. Det känns som man är hemma. Det är väl så att man får flera hem när man bott utomlands. Det hade inte känts ett dugg konstigt om någon hade sagt att jag skulle ner till labbet här och jobba imorgon. Men nu får vi iallafall njuta några sista dagar av semester i våran tidigare hemstad och det känns toppen.


Hänga på the porch och njuta och bara vara. Ikväll ska vi träffa våra svenska vänner här i B-ham. Idag har jag varit på UAB och på gymmet och träffat folk.

3 comments:

Saltistjejen said...

Vad härligt att ni nu kan få bara vara också. Ta det lugnt och träffa vänner. Det perfekta avslutet på en semester! Och Edy´s heter glassen här också. Jag gillar den och vi har ett paket i frysen tillsammans med en Ben & Jerry´s. :-)
Kraaam!

Desiree said...

Saltis, ja det är verkligen det perfekta avslutet. Ja någonstanns läste vi att denna glass heter Edy´s East of the Rockies. Glass är så himla gott! Alltid rätt.
Kraaam!

Annika said...

Visst är Edys den nästan godaste glassen man kan köpa!! HÅLLER MED!!!
Mmmm....
NJUT nu era sista dagar i B-ham!!
Ha det så riktigt roligt!!
Så glad att detta var en sådan underbar USA-resa för er!
Kram!!!