Saturday, April 2, 2011

Packning

Igår började jag packa min väska. Fick börja med att leta rätt på alla sommarkläderna och kolla igenom vad som fanns. Fick ställa mig och stryka en hel del av dessa . Även om det blir lite skrynkligt i resväskan så är det ändå bra att iallfall ha strukit dem innan lite.

Försöker att packa smart så att det ska finnas plats kvar till shopping. Tänkte ägna första dagen till att handla lite nytt och vårfint.

Skor...det finns nackdelar med att vara tjej ibland. Killar klarar sig med ett par skor lätt men som tjej gör man det inte. Svårt det där med skor och sedan tar de också sådan plats. Hur många par skor brukar ni ha med er?

Mitt nästa dilemma är min laptop. Ska jag ha med den eller inte? Jag kommer att ha en resväska, ett handbaggage och min handväska. Datorn tror jag inte kommer att gå ner i handbaggaget. Jag är liksom rädd att jag ska glömma den eller ha för mycket att bära på med handväska, handbaggaget OCH datorn. Skulle bli så himmla ledsen om jag glömde datorn någonstanns bara för att jag har för mycket att bära på.

C har sin dator med sig. Jag blir utan dator två dagar i Birmingham då C är bortrest till Kentucky och vi träffas först två dagar efter att jag anlänt till Alabama. Men två dagar kanske man borde klara sig utan dator. Att snabbt kolla mail kan jag säkerligen låna Kims dator som vi ska bo hos. Ska jag ha med den eller inte alltså?


Min älskade dator skulle jag inte vilja bli av med.

13 comments:

Anonymous said...

En dator räcker och två dagar utan dator klarar man sig. Fast jag måste erkänna att jag känner igen problemet, hålla packningen nere och samtidigt få med sig de där otympliga sakerna som skor, systemkamera och dator.

Just skor är svårt att få under ett par på och två par med. I alla fall om man både ska klara av se "fin" ut, gå bekvämt med och gå på stranden med.
/Tysta C

Desiree said...

Tysta C, ja jag tror jag kommer att följa ditt råd och lämna datorn hemma. Verkar som det blir tre par skor för mig denna gången. Ska fundera lite till.

charlotta said...

åh,hoppas att ni får en alldeles underbar resa!!

kram C

Desiree said...

Charlotta, tack så mycket :-)
Det ska bli underbart att få åka iväg.
Kram!

Surviving Sweden said...

You look very organized - will you come and pack for me? I'm hopeless - and usually end up with a giant almost empty messy suitcase on the way over, and full to the brim packing chaos on the way home. I don't know how to cope with this new 1 suitcase rule!

I'm hopeless with shoes, too and am I'm not even that into them! I try to bring 1 great pair of walking shoes (or my running shoes if I am ambitious) and one pair of simple black cute shoes that I can wear with anything - but then I usually buy a pair while I am there too.

Have a great trip!

Anne said...

Jag tycker också du ska lämna datorn hemma. Det låter som ett stressmoment mindre, som du skrev, så mycket att tänka på ändå. Speciellt då C har sin dator med, du får tillgång till dator efter bara nån dag. Speciellt också då ni ska på road trip tycker jag det känns tryggare också inte ha med dator med, man far runt mer och bor här och där.
håller helt med dig om det där med skor. Det är svårt packa, hur många ta med. Som du säger, plats tar de också. Jag blir nästan respirrig av att höra om er kommande resa, det är så roligt ha nåt sånt att se framemot, få komma iväg och inleda nåt man längtat efter. Ifall det inte blir nåt mer skrivet före du åker, massor av trevlig resa hälsningar! Ser framemot höra och läsa mer när tid och möjhlighet finns för dig att berätta mer. Ska bli intressant att höra hur du upplever det att komma tillbaka till dina gamla hemtrakter som besökare och inte komma tillbaka "hem" efter en semester i SVerige som det ju varit tidigare.
KRAMAR!!!

Desiree said...

Surviving Sweden, thank you. I hate that 1 suitcase rule. During the first two years when we lived in Alabama we were allowed 2 suitcases and that was so much better. I used to bring tons of stuff from Sweden to Alabama when I lived there and now I am bringing as little as possible on my way there so that I can fill my suitcase with all the things I plan to buy over there.
Ha ha, yeah that is so true. I am not a shoe girl but still you so easily end up with two or three pairs without being into shoes. Thanks, I hope spring finally arrives here. I am getting tired of waiting.
Take Care

Anne, ja det får bli så att jag lämnar datorn hemma. Jag tror att det bara är hög risk att det blir för mycket att hålla rätt på. Skor är hopplöst. Tack så mycket. Jag ska försöka blogga lite under resans gång. Lägga ut lite bilder och så. Det känns väldigt prirrigt också att inte veta hur man kommer att känna och uppleva allt men jag ser iallfall otroligt mycket fram emot det hela.
Kram!

Lotta said...

Jag blir precis som Anne pirrig när jag ser din väska. Det är både stressigt men så härligt när man har hela resan framför sig. Det kommer bli toppenhärligt!

Jag skulle också lämna datorn hemma. Det är ett moment mindre och du får en lättare väska. Visst är skor alltid ett dilemma. Man ska ha olika skor för olika tillfällen och dem tar plats. Jag brukar ha minst fyra par. Det brukar bli hårdgallring mot slutet :)

Det ska bli så roligt att se bilder och läsa om er resa!!

Kramar!

Anne-Marie said...

Jag skulle gärna ta datorn (en laptop) med mig till Sverige men det är tungt och litet bökigt. Plus att min mamma inte har någon dator och ingen internetuppkoppling. Jag har heller inte någon transformator ännu. Förstår ditt dilemma men tror nog att det blir bättre att inte släpa med datorn. Skor kan vara knepigt. Men jag brukar vara stenhård med mig själv när jag åker och bara ta med det allra nödvändigaste. Ser verkligen fram emot din reseberättelse framöver. :) Stor kram!

Saltistjejen said...

Jag skulle lämnat datorn hemma om C ändå har sin. 2 dagar utan är helt ok. Särskilt när du ändå säkerligen kommer kunna kolla email och så ändå.
Sedan det där med skor är lite trixigt. jag brukar alltid ha med mig ett par sköna skor typ gympaskor eller likannde som man kan gå mycket i. Sedan om det är varmt ett bra bra sandaler. Om jag VET att jag ska göra ngt "finare" så jag måste ha med mig finare skor tar jag det annars inte. eEtt par snyggare sandaler går ju bra det med annars. Om man vill kunna ha t ex kjol eller klänning.
Vad härligt att det är så nära nu!!!!
Kramar!!

Livet enligt Jenny said...

Ja strunt i datorn och packa ner ett par extra skor istället eller köp ett par till skor... hehehe Ja det där med att få plats med skor är verkligen ingen lätt uppgift och jag väntar på att det ska komma någon smart skoväska som man kan lägga alla sina favoriter i...
Kramen

Desiree said...

Lotta, ja det känns också så pirrigt och så förväntasfullt för mig. Tack alltid bra med lite stöd i sina beslut. Datorn får stanna hemma. Fyra par skor, ah då känns det bättre. Jag har tre i väskan nu och det kändes som jag fått med mig hela skohyllan. Får kanske gå igenom skorna igen här på kvällen.
Kram!

Saltis, ja precis vad jag började känna att även om man är så beroende av sin dator så måste man väl ändå klara sig i två dagar utan den. Mailen kan jag säkert låna Kims en liten stund och snabb kolla. Det kommer bli ett par sköna löparskor som jag ska ha till det mesta men sedan blir det även ett par vita ballerina skor och sedan funderar jag på ett par svarta snyggare till kjol.
Kram!

Livet enligt Jenny, ha ha ja helt rätt. Ja shopping står på agendan till dag ett. En sådand där skoväska skulle var toppen.
Kram!

Annika said...

Alla har redan sagt det jag skulle säga: lämna datorn hemma.
C har ju med sin. Det är tungt att släpa på en sådan (jag gör det vid varje resa), men det är SKITTUNGT.
ÅÅÅ jösses, tänk att du åker imorrn, vännen!! Förstår att du har respirr av det sköna slaget!!
UNDERBART!!!
CANNOT wait to read you reports from the US!!!
KRAMAR!!!