Saturday, April 9, 2011

Intryck och relfektioner

Det är så vackert här just nu. Den där första skira intensiva vårgrönskan finns överallt. Älskar just denna gröna färg. Det är alldeles lagom varmt och skönt just nu. Den riktiga hettan har inte anlänt ännu. Vi har ca 25 plusgrader. Igår var det dock ganska fuktigt och när vi gick på promand med Sadie hann vi att bli rätt klibbiga.


Åkte igenom denna allé med vackra träd påväg genom stan. En av mina favoritgator just för att det är som en grön tunnel. Satte mig på en bänk inne i stan precis utanför mitt gammla jobb häromdagen och bara njöt av solen, värmen och lite people spotting. Då kommer min chef som jag hade på min arbetsplats här i Alabama. Vi satt och pratade en del om mitt nya jobb och om dittan och dattan.En trevlig pratstund.


Sista gnuttan på blåregnet eller Wisterian som blommar. Den har nästan blommat ut.


BBQ finns det gott om här i södern.

Amerikanska sängar. Underbara på sitt sätt. Det ska vara MYCKET kuddar. De är dessutom rätt höga med sina tjocka madrasser så man känner sig som princessan på ärten som klättar upp i sängen.

Husmarknaden har fortfarande inte hämtat sig. Det finns gott om objekt till salu och många säljs på auktion för banken (kronofogden). Husen är dessutom löjligt billiga i jämförelse med Stockholm.


Linnéa tog med mig till detta fina cupcake ställe. Här fanns massor med jättesöta cupcakes som verkligen lockade att man skulle sätta tänderna i dem. Det var jättekul att få träffa Linnéa här dennna gången. Hon säger att det är mitt Alabama fortfarande men det finns nog goda chanser att det också ska bli hennes Alabama och hem så småningom.

Jag och Linnea passerade förbi denna gamla reklam som är tyckt direkt på husfasaden. Det är coolt med dessa gammla reklamtyck som finns kvar. Fint tyckte vi båda.

Jag och C tog en kaffe på Starbucks igår. Gott!
Vi gick in på Pulix och passerade glasshyllan med min favvo glas, Edy´s. Ooooh. Mycket glass ska jag se till att sätta tänderna i här. Igår hade vi en underbar middag med våra svenska kompisar Johan och Susann. Vi åt en superduper god middag på en av stans bästa resturanger, Bottega. Vad man än beställer in här så kan det inte bli fel. Allt är bara topp of the line och så himla gott. Mycket skratt och prat blev det också.


Idag ska vi softa lite och sedan packa på eftermiddagen och på kvällen umgås med grannarna. Imorgon blir det tiiiidig uppstigning för våran flight till San Antonio går redan 06:30 och vi ska ju vara på flygplatsen i tid och lämna igen hyrbilen också. Jag har därför jobbat på att behålla lite av jetlaggen. Imorgon börjar våran road trip!!!!

5 comments:

Annika said...

Gud så fint ni verkar ha det.
VAD glad jag blir!
Man känner den glada lyckan i sitt inlägg. Reflektionerna, glassen, Starbucks :-)
Kul att du träffat Linnea igen. OCH ja, det blir nog hennes Bama också i sinom tid. Det tar ju tid, som vi talat mkt om på bloggarna denna vecka.
Älskar att läsa dina intryck från US!
OCH våren har kommit mkt längre i BAMA än den kommit i norra VA!!
KRAMAR!!!!

Desiree said...

Tack Annika, det ar underbart har aven om det ar muggy ute. Jag kan uppskatta allt pa ett helt annat satt nu. Jag ar val lite trog. Sa himla underbart att kunna ga i t-shirt och shorts och ga runt barfota. Love it!

Marie said...

Vad härligt det låter! Så fina bilder, jag blir nästan lite nostalgisk att få följa dig i Alabama igen! :) Hoppas ni får en kanonbra road trip!

Marianne said...

Åh, lilla Sadie! Kan tänka mig att det blev mycket svansviftande när ni kom! Ni får ta med henne hem till Stockholm : )

Så mysigt ni har det! Förstår att det är härligt att träffa alla och att handla i favoritbutikerna. Ofta är det ju småsaker man fäster sig vid. Som brödet jag köpte i Kairo - har inte hittat något som är lika gott här!

Ha det nu jättebra på er road trip!

KRAMAR!

Desiree said...

Marie, ha ha jag går omkring här och känner en stor portion nostalgi :-)
Kram!

Marianne, ja du hon blev helt tokig då hon fick se oss, speciellt Calle. Tack så mycket.
Kram!