Wednesday, April 27, 2011

Fredagstema-På Grillen

Passar på att hänga med på månadens sista fredagstema som är: På Grillen. Dags för grillning. När och vad brukar ni grilla? Det är Nilla som jag tackar för april månads teman. Det är lite lustigt vad gäller grillar. Vi är otroligt välutrustade på grillfronten för tillfället. Det är nämligen så att vi dels har våran egen stora gasolgrill som vi tog med från USA och dels så hade killen vi hyr lägenheten av också en stor gasolgrill redans ståendes på altanen. Vi har alltså dubbla grillar. Här kan vi slå till med mega BBQ om vi så önskar. Det var faktiskt en granne till oss som frågade om vi hade tänkt sälja en av våra grillar då de sett att vi hade två. Men den ena är som sagt inte vår och den som är det vill vi gärna behålla.

Grillat är gott! Jag skulle nog säga att vi grillar det mesta. Det är väldigt olika.Vi grillar både kött, kyckling, fisk och räkor. Hamburgare gör vi också på grillen. Grönsaksspett är något annat som jag gillar mycket liksom majskolvar. Majskolvarna brukar vi grilla med blasten på. Så himla gott.

Just nu har vi ingen gasolflaska till grillen så det måste vi skaffa, så snart som möjligt. Det har därmed ännu inte blivit grillpremiär för våran del. Men snart så. I Alabama grillade vi rätt mycket. Som sagt blir det ju både smidigt och gott.

Nu är som sagt april slut och därmed ny månad ocn nya teman. Det är faktiskt jag som står för maj månads fredagsteman. Det har varit lite klurigt att hitta på men jag kör på dessa:

Fredag 6 maj: Mjukt

Fredag 13 maj: I ditt hem. Välj en favorit, något roligt, annorlunda eller något som betyder lite extra för dig. Det kan vara en pryl, möbel, annat objekt.

Fredag 20 maj:Godast just nu.

Fredag 27 maj: Sommarlängtan. Till vad? Aktivitet, ställe, personer, resa, valfritt?


Trevlig Helg och Happy Friday!!!

15 comments:

Kraxpelax said...

SENSATIONELLT AVSLÖJANDE

Katarina said...

Grillat är gott! Jag tror BBQ kulturen är mycket stgor i USA i jmf. Sverige, i allfall grillas det ofta året runt i L. familj i Kalifornien.

Jag längtar till jag kommer hem och får köpa grillkol och börja planera för sommar grillningen! Mycket!

Ha en bra dag!

Nilla said...

Man blir sugen på att grilla idag av att läsa alla inlägg!
Nya teman för maj, kul! Ha en fin helg.

Desiree said...

Katarina, jag håller med dig. Det tror jag också. Mmmm jag förstår att du längtar efter detta. Det är en alldeles speciell sommarkänsla över det hela.
Kram och trevlig helg.

Nilla, ja det blir man verkligen. :-)
Kram!

Lotta said...

Så gott det ser ut, ursmarrigt. Jag blir hungrig!
Kan tänka mig att ni är duktiga på att grilla och med goda tillbehör.

Fina teman du har valt!

Trevlig helg och kram!

Anonymous said...

Visst är det gott med grillat! Vi grillar också allt, inklusive olika sorters fisk, stekar osv. Och vi grillar året runt, fast visst, det är trots allt något alldeles helt speciellt när man också kan sitta ute vid grillen och verkligen känna grilldoften när man äter. Det gör vi ju inte direkt de dagar då snöflingorna dalar ner (eller yr runt) om grillen. Men grillar det gör vi, i (nästan) alla väder. Och Så ska det kanske nämnas att vår grill står lite smått under tak. ;-)
Tack för nya teman. Jag hänger så klart på, som vanligt! :-)
Trevlig helg!

Marie said...

Jösses! Grillad majs är ju så gott... Nu blev jag hungrig!

Desiree said...

Lotta, tack så mycket. Jag blev jättesugen på grillat nu när jag skrivit ihop det här inlägget. Hmmm måste verkligen se till att skaffa den där gasol flaskan pronto.
Kram!

Isflaket, visst går det grilla året runt. Det gjorde min pappa. Men det är inte så vanligt. Roligt att ni gör det. Gott blir det ju alltid.
Kul att du hakar på maj månad.
KRam!

Marie, mmm majsen blir alltid så smarrig. Ja haha nackdelen med goda inlägg är ju att man blir alldeles hungrig av dem.
Kram!

Marianne said...

Ja nu måste vi sätta igång grillen snart. I morgon kanske passar eftersom vi får gäster till middag. Men vi får se hur det blir med vädret också, om det är fint är det mysigt, annars är det nästan bättre att stå inne och laga maten.

Skulle gärna vilja ha en sån där stor grill!

Kram!

Musikanta said...

Bra och övergripande teman för maj. Alla kan vara med på dem - inte bara de som har trädgårdar...
Något kanske att tänka på för dem som hittar på teman i fortsättningen!

Vi grillar inte trots att vi faktiskt har en trädgård - lite fjuttigt att köpa en grill bara för att grilla majskolvar. MM är nämligen vegetarian så det finns inte så mycket kvar att grilla då :-)...
Kramar!

Anne-Marie said...

Tror nog också att grillkulturen är ännu mera utbredd i USA än vad den är i Sverige. Wow! Två grillar. Inte dåligt. Jag har faktiskt aldrig ens ägt en grill. Kul teman du valt. Kanske jag hänger på något eller några. Har inte skrivit fredagstemat på ett bra tag. Ha en fin helg! Kramar!

Saltistjejen said...

Mmm grillade majskolvar är bara sååå gott!!! :-)
Kul att du tar temat i maj. Nu ska jag försöka vara med!!!!
Ha en toppenfin Valborgshelg nu!
Kram!!

magdalena said...

Vad roligt att hitta till din blogg. Jag har följt en gammal länk till gamla bloggen och undrat varför jag aldrig hittar ditt fredagstema. Men så kan det gå när man blir vilse i cybervärlden. Vilka härliga bilder och vad lyxigt med 2 grillar. Förstår att ni vill behålla er om ni tog med den från USA. Ha en fin helg önskar Magdalena i Ohio som varit med på aprils fredagstema och gärna är med i ditt också.

Desiree said...

Marianne,hoppas ni får fint väder så att du får tillfälle att grilla. Så gott. Blir det första gästerna på middag i nya huset?
Kram!

Anne-Marie, ha ha ja nog kan vi ställa till med grillfest här :-)
Skulle vara jättekul om du vill hänga med på fredagsteman. Du behöver ju inte köra alla men dem du känner för.
Kram!

Saltis, ha en fin valborg du också och kul om du hinner/vill hänga på på några av maj månads teman.
KRamis!

Magdalena, ja det är lätt att gå vilse i cybervärlden men bra att du hittat hit nu iallfall. Ha en fin valborg i Ohio.
KRam!

Musikanta,ja jag har försökt välja teman som ska passa alla vare sig man har trädgård eller inte. Ja det kan vara värt att faktiskt tänka efter lite så att man hittar teman som passar så många som möjligt.
Ha en nice helg.

Annika said...

Trevliga teman du valt, Desiree.
Ska bli så roligt att flura på dem!
Grillat är så gott. har inte grillat en korv ens en ggn det här året. Galet!!
KRAM!!