Saturday, September 1, 2012

Sweet Home Alabama

Njuter för fullt av att vara här. Att komma hit igen känns verkligen som att komma hem. Inser att man faktiskt kan ha många hem i världen och vilken lyx det är att ha det så. Så himla kul att återse många av våra kära grannar och vänner igår kväll. Vi bor hos Kim och Mike som är som vår Amerikanska familj. Känns underbart att ha vänner som dem. 

De kom och mötte oss i Atlanta och vi tillbringade första natten i Atlanta inna vi körde hem till Alabama. Den gamla vanliga vägen längst med I-20 som vi kört så många gånger 2.5 timmar från Atlanta till Birmingham. 

 Älskar att sitta här på Kim och Mike´s mysiga front porch. Min absoluta favoritplats är att krypa upp här bland kuddarna i the hanging bed. Har just börjat dagen med en riktigt Amerikansk frukost bestående av pankakor, ägg och bacon. Testade något så konstigt som vegetarisk bacon för första gången. De såg lite märkliga ut men smakade helt ok.Igår kväll var det lite grannpartaj. Kim hade gjort sig supergoda Gumbo som vi älskar. Vi hade önskat oss just det. Hon kommer från Louisiana och gör den absolut godaste Gumbo som jag någonsin ätit. Vi minglade, pratade, skrattade och tog igen skvaller och annat som hänt på sistone. 

C somnade gott i en av de stora fotöljerna framför en Amerikansk fotbolls match under kvällen. Jet lagen slog till. Jag kämpade och lyckade hålla mig vaken till ca halv tio på kvällen.

 Det är som sagt underbart att vara här igen. Detta är verkligen Sweet Home Alabama för oss och kommer nog alltid ha en speciell plats i våra hjärtan. Njuter till och med av fukten. Känns så skönt att få lite värme och kunna gå runt i shorts, t-shirt och flip flops med tanke på att den svenska sommaren i år inte bjudit på mycket värme.

I kväll ska vi träffa våra svenska kompisar J och S. De har flyttat in i ett nytt hus. Ser väldigt mycket fram emot att få träffa dem och få se deras nya hem. På söndag blir det traditionell BBQ hos Jeff och Liz. 

Här blommar allt så vackert, både Azalorna liksom the Crape Myrtle.

18 comments:

eastcoastmom said...

Förstår hur det är med att ha flera hem. Vi känner likadant. Pratar just nu om att resa både till Brasilien och USA och hälsa på.

Kramar - och njut!

Miss Marie said...

Vad mysigt ni har det! Njut ordentligt, det är ju toppen för er att kunna hälsa på era gamla kompisar så här! :)

Suzesan said...

Vilket härligt hittepå att åka på semester HEM till ert andra hem. Välförtjänat. Njut nu. Mysigt.

Kram
/Susanne

Charlie sa ... said...

Jag hänger inte med ;) Så häftigt att ni redan är framme!

Ja, njut! Av era fina vänner, maten, glass, välkända kvarter, bbq, rubbet!

Stor kram!!

Katarina said...

Mysigt dina vänner har det. Jag känner så igen mig,, den där härliga känslan att få ha flera hemNjut, njut! Kram

Annika said...

Härligt Desiree!!
hela ditt inlägg bara andas lycka och glädje!
VISST kan man ha fler än ett hem!!
Ljuvlig känsla av kärlek är det!
NJUUUT av allt.
ALLT!!
OCH vad roligt att du bloggar också!!
Stora kramar!!

Desiree said...

Eastcoastmom, kul. Det tror jag absolut skulle vara jättekul för er. Visst var ni i USA i sommras och hälsade på en del också?
Kram!

Miss Marie, tack. Har det toppen på alla sätt här.
Kram!

Suzesan, känns jättekul att vara här.
Kram!

Lotta, tack. Njuter för fullt av allt. Det blev lite snabba ryck. Det kom en chans och vi såg till att nappa på den så nu är vi här.
Kram!

Katarina, tack. Det är trots allt fantatiskt att ha flera hem.
Kram!

Desiree said...

Annika, tack så mycket. Känns helt underbart att vara här. Denna gången drar vi inte vidare på road trip så denna gången är det bara avkoppling och umgänge med vänner. En skön och avkopplande semester.
Kram!

Anne-Marie said...

Säger som Lotta - hänger inte riktigt med ;). Härligt att ni kunde åka så snabbt och att det känns så bra. Visst kan man ha flera hem och njuta av de på olika sätt. Kramar!

Desiree said...

Anne-Marie, tack. Jag vet att det blev lite rörigt nu. Just nu blev det liksom bäst så här.
Kram!

Fröken fräken said...

Va skönt att ni fick en sista minuten resa så här i slutet av sommaren, det är ju faktiskt fortfarande varmt och skönt här jämfört med Sverige. Hoppas ni får en bra semester.

Kram!

Family Travellers said...

I lived in Sweden for a couple years before I was married. Our family has lived in Hawaii, Texas, and Utah. Even though those places are all in the U.S., culturally they're all quite different. I agree with what you said that a person can have many homes throughout the world. I've been back to Sverige 3 times, and every time I get off the plane and smell bullar and see godis, I feel like I'm home again. It will be fun reading through more of your blog and I plan to follow it. www.worldfamilytravellers.blogspot.com

Millan said...

Oj jag har precis last ikapp senaste veckans inlagg och du har ju gatt fran sweet home sweden till sweet home alabama :-). Vad skoj! Forsta ratt det ar skont med lite semester och lite forlangd sommar med varme och sol. Som sagt .. det blev juinte sa mycket av den varan i var del av jorden i ar (heller).

Hur lange ska ni vara i Alabama? Kan ni resa direkt fran stockholm eller maste ni mellanlanda nagonstans?

Vad fint ni far det i lagenheten hemma ocksa. Tycker det blev superbra med nya kylen och frysen i koket.

Ha en harlig semester!

Kram
Millan

Åsa i memphis said...

åhå, jkag förstod inte att ni skuole åka just nu. Mysigt. Det är ju varmt fortfarande här, även i Memphis ca 35C idag... Hopppas att ni får det toppentoppen och om ni har vägarna förbi Memphis finns det ett gästrum härborta :)

Liz said...

Harligt att ni kunde aka nu och ta tillvara pa Labor Day Weekend da sakerligen era vanner hade en extra dag och darav mer tid for umgange!! Sa skont att kunna vara sa flexibel och sa fort planera och aka, har man barn ar ju planeringen lite storre, sa det ar sallan man bara kan ge sig av sa snabbt...:)

Skont for er som inte haft varken riktig sommar eller riktig semester att fa njuta lite av sol och varme ett tag "hemma" i Alabama. Hoppas att ni inte har haft for daligt ovader bara, sag att det eventuellt kunde bli det i era trakter...

Kramar!

Marianne said...

Ja, så underbart att ni fick möjlighet att åka en sväng hem till Alabama! Vet du, deras hanging bed är något jag går runt och tänker på, sedan jag har sett äldre bilder. Jag är så sugen på att göra någonting liknande här, en front porch hade passat bra på den här gatan som är så trevlig. Vi får se, vi har inte kommit så långt som till utsidan än.

Ha nu en helt underbar tid!

Stora kramar!

Christina said...

Vad roligt att ni är tillbaka!!! Och visst kan man ha fler än ett hem. Njut och må så gott!!
Kram!

Desiree said...

Fröken Fräken, tack så mycket. Känns underbart att vara här. Ja här är det sommarvarmt ännu. Trodde du flyttat tillbaka till Sverige men antar att du är tillbaka i US istället.
Kram!

Family Travellers, thanks. It feels great for us to be back in Home Sweet Home Alabama. Wow you have sure lived in a lot of different places all over. Sounds like a lot of fun. Every place gives you new and fun experiences. I would love to follow your blog as well. Usually I write a little something everyday but now when we are here on vacation I decided to take some time off from the blog as well. We stay one more week.
Desiree

Millan, tack så mycket. Ja det blev verkligen en sista minuten resa. Njuter för fulla muggar av sommarvärmen. Så skönt att kunna bara dra på sig ett par shorts och en t-shirt. Nej inga direktflyg till djupaste södern. Flög Stockholm till Amsterdam och sedan Amsterdam till Atlanta och där blev vi upp plockade av snälla Kim och Mike.
Kul att du gillar lägenheten också. Ha det bra så länge. Vi stannar en vecka till och sedan är jag mer tillbaka på bloggen igen.
Kram!

Liz, ja detta blev lite crazy. Vi brukar aldrig bara sticka iväg så här men det finns lite av en förklaring som jag tar lite senare. Men vi gillar och uppskattar både flexibilteten och möjligheten att kunna göra sådant här.
Kram!

Marianne, kan verkligen rekomendera en sådan här typ av hanging bed. Den är lite bredare och man kan lätt sitta tre personer här och ha det riktigt mysigt med alla kuddar. Den tjockare madrassen är väldigt skön att sitta på. Här har vi suttit väldigt MYCKET under gångna veckan.
Kram!

Christina, yes helt klart en av tjusningarna med att ha bott på olika ställen i världen.
Kram!