Thursday, September 27, 2012

Galleri Fredag

Sista fredagen i september redan. Svish så var denna månaden borta och nu är det höst på riktigt. Dagens tema är just Höstkänsla. Sista temat från Annika. Passar på att tacka så mycket för alla härliga teman hon valt för september månad. Tack Annika. Det är jag som tar över här för oktober månad. Nya teman kommer under helgen eller i början på nästa vecka.

Att sitta framför en brasa och kolla in eldflammorna är något som både är otroligt mysigt och rogivande. Önskar att jag hade en öppen spis eller kamin. Det önskar jag att jag någon gång kommer att ha i ett boende igen.

Löv, vackra färgsprakande löv som prasslar under fötterna. Lövhögar med gula och röda löv som man kan kicka till så att de flyger upp i luften. Härliga höstpromenader i höstsolen.

Kvällar och morgnar som blir mörkare. Trollska skuggor i skymningen och lätt dimma. Lite råkall luft.

Mysiga kvällar med tända ljus och ett glas gott rödvin.

Nu börjar årstiden då man kan frossa i levande ljus. Jag tänder gärna levande ljus varje kväll när jag kommer hem och kryper upp i soffan en stund med en go och mjuk varm filt.


 
Guld gula löv mot klarblå himmel. Klar och kall luft. Friska promenader som får kinderna att bli kalla och som gör det extra gott att komma in och värma sig med en kopp varm dryck.

Alla fantastiskt goda äpplen som man kan göra så mycket gott med. Nu är det höst på riktigt. Hoppas ni får en vacker hösthelg. Sista helgen för mig och C så vi får försöka njuta lite extra. På söndag far han med Grace (vår bil) ner mot Basel.

18 comments:

Karin said...

Härliga höstbilder där hösten riktigt känns, särskilt de med lönnlöven mot en klarblå himmel och de blanka bruna kastanjerna!

Nilla said...

Vilket underbart galleri av höstbilder! Ha en fin helg.

Taina said...

Snacka om HÖST! Vilka fantastiska bilder! Skulle vilja hoppa i de där lövhögarna. Här ska man ju inte hoppa så mycket i dem då fästingarna finns ju där...

Oj, åker han REDAN till Basel? Så du blir du ensam ett tag eller är det pre visit bara?

Skön helg önskar jag dig!

Kramar!

Anonymous said...

Stämningsfulla foton som verkligen förmedlar höstkänsla.

Lotta said...

Å, ljuvligs ljuvligs höstbilder och sköna stämningar!
För mig är hösten just så som du beskriver. En tid att ta det lugnare, känna naturen skufta ich njuta av det men utan vinterns kyla.

Ha en fin höstweekend tillsammans, du och C <3

Kramar!

Millan said...

:-) ditt och Annikas inlagg och sarskilt fotona ar verkligen lika idag! Jag gillar hosten. Pa nagot satt ar den battre i england an vad sommaren ar eftersom man sallan blir besviken pa vadret.
Att sitta inne och mysa med tanda ljus ar trots allt alrig fel!
Kram!

Annika said...

Ja, idag liknar våra inlägg, Desiree!!
HAHA, great minds think alike.
Nej, men vi tänkte verkligen LIKA idag och det har vi ju varit många ggr förr också.
Hösten är precis som du säger, och visar. JAG känner precis likadant.
Hoppas ni får ett hus med öppen spis i Basel.
MYSIGT!!
Kan tro att det blir kall vinter där men med LÅÅÅÅNG höst.
Ser fram emot dina ämnen!!
KRAM!!!

Saltistjejen said...

Underbart höstinlägg! Vackra bilder. Mm jag njuter trots att vi här har en riktigt gråmulen höstdag idag. Fast det passar mitt humör idag faktiskt så jag klagar inte.
KRAM!!!

Pettas said...

Väldigt fina bilder av hösten!

olgakatt said...

Jag undrar om inte lönnarna tar priset i färgprakt just nu. De är i alla fall bland det första som lyser, redan före första frostknäppen.
Underbara bilder!

Channal said...

Underbara höstbilder! Kura skymning och bara få vara hemma! Tycker om hösten! KRAM Anna

Marianne said...

Så mycket vacker höst du har fångat! Har ni också haft en solig och skön dag i dag? Här har varit ljuvligt, om än kyligt.

Ska bli spännande att se vad vi får för ämnen till oktober!

KRAM!

Desiree said...

Tack allihop. Jag önskar er alla en riktigt skön helg.
Kram!

Katarina said...

Vilket fantastiskt höst tema du bjuder på!! Så vacker och vilken höst känsla man fick. Jag kan sakna årstiderna, mycket. Kram

Christina said...

Så vackra bilder!!
Kram!

Liz said...

Sa fina bilder och kastanjer!!! Herregud, hade jag helt glomt bort! Men jag alskade att samla kastanjer bade med och utan det taggiga skalet och dekorera med pa middagsbord tillsammans med fargsprakande lov. Dekorerade lyktor och glas med dom bara for att det var sa fint! Tack for att du paminde mig om nagot jag helt glomt bort, efter att inte ha sett nagra kastanjer pa sa lange.

Dimbilden ar sa magiskt, man kan nastan se alvorna dansa...harligt!

Ser fram emot att lasa dina tema inlagg i oktober. Hoppas du och din man har en extra fin helg nu nar han ska aka imorgon. Stor kram!!

Mrs Clapper said...

Åh vilka fantastiska bilder! Underbart... Roligt att du tar över, jag ska ta upp temat igen tänkte jag efter en lååång paus. Hälsningar och önskningar om en skön söndag!

Västmanländskan said...

Oj, vilka härliga bilder. Ser fram emot dina teman i oktober!