Wednesday, April 25, 2012

Lite mer vår...


 Lite mer vårbilder över Stockholm när solen lyser. Det gäller att passa på nu när våren är här att haffa tag i den. Stockholm blir extra vackert under dagar som denna. Tog med mig kameran då jag cyklade till jobbet igår.Det var tur jag tog med kameran igår för idag ett fuktigt grått dis över hela stan då det regnat hela natten. Men det känns ändå milt ute.

 Det fina stadshuset med sina tre guldkronor som lyser i vårsolen och blänker lite extra. Mälarens vatten som ser så otroligt blått ut en dag som denna.


 Lite av den där vår skira grönskan börjar smyga sig på nu. Pilträden här är nog först ut.


 Den här bilen brukar jag möta vid St.Eriksplan. Stockholms hundarna som är ute i ur och skur. Hit kommer matte och husse och lämnar sina fyrfota som sedan åker iväg till dagis ute på landet. Detta är hämt och lämningsplatsen. Ofta brukar man se någon nos som sticker ut genom någon av dörrarna och en någon annan hund som är på väg och som ser glad och förväntasfull ut när den snart ska få hoppa in till sina kompisar och gå på dagis.


 På och kring KI området byggs det för fullt. Jag vet inte hur många lyftkranar som finns här just nu. De bygger ju om hela Norra Stationsområdet också. Men den gamla fina gårdsbyggnaden får stå kvar. Bakom den skymtar man nya stora Aulan som reser sig högre och högre.


 Smög iväg på en promis på lunchen också och tog med mig kameran. Hittade lite fler vårtecken. Nu kan man allt säga att det är vår då vitsipporna står i blom i backarna och skogsdungarna.

En liten koloni med fina tulpaner i glada färger som en färgklick på marken.

Just dessa tulpaner tycker jag har så otroligt härliga färger. Det lustiga är att de växer bara just här vid foten av detta lilla trädet.

Torsdag idag och den stundande helgen känns extra längtansfull och lyxig då det är lång helg i och med att det blir första maj på tisdag. Ha en finfin torsdag.

8 comments:

eastcoastmom said...

Jepp, Stockholm är världens vackraste stad! Ahhh...

Charlie sa ... said...

Håller med!!! Stan tar andan ur en. Rent vatten är det också. Lätt att ta sig runt.

Tack för att du tog kameran med dig! Ser vårhärligt ut

Kram

Desiree said...

Eastcoastmom, ja iallafall då solen skiner :-)
Kram!

Lotta, äntligen vår i luften, så skönt :-)
Kram!

Millan said...

AH harligt! Ser verkligen varligt ut!! Ja bast att ta vara pa den. Kram

Annika said...

VAD jag tycker OM dina bilder!
DE är underbara!!
OCH de får mig att vilja åka hem!!
Fantastiskt FINA!
OCH vilket LJUS!
NU börjar det verkligen våras hos er! HÄRLIGT!
Har svarat på dina frågor idag.
KRAM!!

Desiree said...

Millan, jag hoppas att ni fått lite mer vår också och att det nu inte regnar när ni ska campa.
Kram!

Annika, tack så mycket. Kul att du gillar bilderna. Jag såg frågorna och svaren hos dig. Kul att både läsa och kolla svar.
Kram!

Erica Pettersson said...

Åh, vad härligt med vårtecken!
Vad avundsjuk jag blir ;)
Här uppe i Piteå väntar jag fortfarande på att snön ska smälta bort. Inne i stan (där jag bor) har det smält bort ganska bra, men så fort man kommer utanför stan så är det betydligt mer kvar.
Längtar verkligen tills jag också får fota en massa vårblommor :D

MVH /Erica Pettersson

Desiree said...

Erica, jag hoppas att ni får lite vår snart. Det sägs ju att varm luft är på väg uppåt så det kanske räcker till att smälta bort den sista snön hos er.
Hälsningar
Desiree