Thursday, April 12, 2012

Fredagstema


 Oj visst ny månad redan och nya fredagsteman. Denna gång från Pettas Karin på Åland. Skrock ska det handla om. Idag är tydligen fredagen den 13:e vilket jag inte ens märkt förrän nu då jag sitter här och ska skriva ihop detta inlägg om skrock. Så skrockfull är jag. Finns så mycket att hålla rätt på om man är skrockfull av sig att göra eller inte göra. Det känns rätt skönt att inte vara skrockfull. Jag bryr mig noll om rad 13 finns eller inte på flygplan och inte heller om jag skulle bo på våning 13 på ett hotell. Nej, rätt befriande att inte vara skrockfull. 

Fast jag börjar undra om man ska behöva köra med lite offergåvor till någon vårgud om det finns en sådan för att kicka igång våren här. Grått, mulet och regn har det varit hela veckan. Känns som sagt mer som höst än som vår. Idag regnar det i allafall inte. Lyckades skrapa ihop lite vårbilder men det finns inte så mycket än så länge.


 På håll trodde jag först att detta var en Forsythia buske men när jag kollade närmre på blommorna är jag inte så säker. De har ju i för sig knappt slagit ut.


 De flesta blommor finner man fortfarande än så länge planterade i stora krukor men man blir glad av att se dem ändå. Vi har två stora krukor utanför jobbet med lite Påskliljor och Penséer. Fina :-)


Önskar er alla en trevlig helg!


10 comments:

Nilla said...

Körsbärskornell?

Desiree said...

Nilla, aha tack :-)
Trevlig helg.

Pettas said...

Tror så gör jag också! Som Nilla!:)

trevlig helg önskas från en annan icke skrockfull

Karin

Annika said...

Jag är inte heller speciellt skrockfull. Tänker inte på att det är fredag den 13 idag tex.
men nycklar på bordet och sådant lägger jag inte...
HAHA.
Fina vårbilder.
Men ett litet offer till ngn vårgud skulle kanske sitta fint, haha!!
KRAM!!

Karin said...

Eller vårginst, kanske, som blommar tidigt på våren? Härliga bilder.

Trevlig otursfri fredag och helg!

Karin

Desiree said...

Pettas-Karin, ja otroligt skönt att varken du eller jag är speciellt skrockfulla. Hittills har fredagen flutit på bra. Det är bara vädret det är fel på ;-)
Trevlig helg.

Annika, hi hi då är du allt lite skrockfull ändå. Jag glömmer totalt bort det där med nycklar på bordet också.
Ha en fin helg.
Kram!

Karin, aha nytt bud om vad det kan vara för fin gul buske. En vårginst, jag får göra lite research och kolla upp vad det kan vara.
Trevlig helg.

Charlie sa ... said...

Just det...det är den 13:e idag ;) So far so good, inget konstigt har hänt.

Skön vårkänsla i dina bilder!

Kramar

Desiree said...

Lotta,tack ha en bra inledning på helgen.
Kramar!

Katarina said...

Så vackert! Lyckliga du som får uppleva den fina våren hos dig! Kram

Gnuttan said...

Just nycklar undviker jag som oftast att lägga på bordet, men detta mest efter att ha haft en kompis som skrek något helt enormt när hon såg det, så ja, mitt handlande handlar nog mer att se till att inte "väcka" de skrockfulla än att jag själv tror det har någon otur med sig. ;-) Fast våren får du gärna skynda på. :-) Även om vi bor långt mot söder, och våren har kommit längre än i Stockholm, är den allt senare än den borde.