Saturday, April 28, 2012

Blå blå vindar och vatten...

 Igår var det en helt strålande vacker vårdag. Nu har äntligen den där sköna vårvärmen anlänt. Det började redan fredag kväll då jag cyklade hem från jobbet, det var så pass att jag kunde cykla hem bara i t-shirt och fick ta av mig jackan. 


Älskar sådana här dagar med solsken och ledighet. C var ute och cyklade med en kompis i skogen så jag tog min cykel och tog en tur upp till Söder. Så här fin såg kanalen ut. Det visade sig faktiskt vara bro-öppning där när jag kom dit. Årets första bro-öppning kanske rent av. Då fick jag nästan en sommar-feeling. 


 Jag har inget emot att stå där uppe på bron då det är broöppning. Det är kul att stå och kolla in båtarna som passerar. Igår såg jag flera Stockholm sightseeing båtar som passerade kanalen som går precis utanför oss. Det kändes som en riktigt premiärdag. Första sköna vårdagen med ledighet som gjorde att folk tog ut sina båtar för första gången.


 Det är segelbåtarna med sina långa master som tar sig över då bron öppnas. Det var alldeles fullt med båtar i kanalen  och det såg så vackert ut. Detta får man lycko känslor av.


Visar sig solen så passar folk på att sola. Jag gillar att det finns så mycket trevliga bryggor och platser här i och kring sjöstaden att sitta ner och njuta av solen eller promenera runt.

I fredags fick man också riktiga vårkänslor då man såg alla studenter ute på stan med sina vita studentmössor. Då är det vår på riktigt. Snaps på Medis verkar ju vara ett riktigt studenthak. Smygtog lite bilder då jag var på väg hem i fredagskväll. Fredagkväll var jag och C hembjudna till en kompis som bor på Söder. Vi grillade och det blev så otroligt gott. Lagade mat ihop och drack lite gott vin-en perfekt avslutning på veckan. Igår hade jag och C middag för vänner här hemma hos oss och det blev också en väldigt trevlig kväll.

Idag är det lite mer mulet ute men jag hoppas att solen kikar fram så småningom så får vi se vad vi hittar på idag. Ha en skön söndag allihop.

6 comments:

Charlie sa ... said...

Vårstockholm....så vackert och speciellt! Liknar ingenting annat med båtar, alla uteserveringar, broar, skärgården runt hörnet...och långledigt!!

Vilken skön dag ni hade och det började bra redan på fredagen med grillning med vänner. Älskar det, sådan sommar-feeling!

Ha en fin söndag

Kram!

Annika said...

ÅÅÅÅÅ nu ser det vårligt ut md ljusgrön grönska.
Underbart.
OCH så allt detta vatten som gör Stockholm till en sådan dröm!!!
DESSUTOM har ni ju långhelg,era lyllosar. Det är mer än vad vi har...
Så du befinner dig verkligen MITT i helgen!!
Kramar!!

Anne said...

Åh vilka underbara bilder, nu är det verkligen vår hos er. Svennar kan verkligen njuta av vädret och ljuset, verkligen uppskatta en fin dag. Älskar bilden med sol lapande människor vid vattnet.
Gjorde ni nåt speciellt nu idag söndag?

Desiree said...

Lotta, ja detta är helt klart speciellt. Lite sol och lite vårvärme och folk blir yra av lycka inklusive jag själv :-)
Kram!

Annika, nu är det vackert! Inom kort slår allt ut och man får den där skira intesiva gröna färgen och alla blommande körbärstträd är på G att slå ut. Detta är helt fantastiskt underbart.
Kram!

Anne, jag kan verkligen förstå alla som sitter och lapar sol. Man vill liksom få all sol man kan få då det är mörkt under så pass lång tid på året. Idag blev en ganska skön dag utan några större planer. Vi tog cyklarna och åkte runt lite på stan och sedan stack Calle ut och hjälpte några kompisar med deras båt medan jag tog en liten shopping vända. Hittade bland annat en fin sommarklänning.
Hoppas du har haft en bra söndag.
Kram!

Anonymous said...

Så härligt med vårvärme och vårsol! Och att du kunde cykla i t-shirt, det har knappt varit t-shirtsväder i Bryssel och vi är ju ändå så mycket längre söderut... Eller kanske i mars, då hade vi några härliga soliga dagar men nu i april har det varit regn och kyligt. Men syrenerna blommar för fullt!
Ursäkta min långa bloggfrånvaro, nu hoppas jag kunna vara med lite oftare på allas bloggar ;-)
Stor kram och nu fortsätter jag att scrolla ner för att se vad som hänt i ditt liv :-)

Desiree said...

Petchie, ja det är otroligt härligt just nu. Man får verkligen se till att ta till vara på dessa dagar. Detta är första vårvärmen för oss också förutom några få dagar i mars. Känns helt underbart. Låter så vackert med alla syrenenra som blommar hos er. Vad kul att du är tillbaka med bloggandet ibland har man ju mer fullt upp i livet och då är det ju helt ok att ta en paus men jag är jätteglad att du är tillbaka.
Kram!