Tuesday, April 10, 2012

The Hunger Games

Nu har jag också läst den boken som alla talar om. Köpte den i USA och började läsa på flighten på vägen hem. Den är verkligen precis så bra som alla säger. När jag börjat läsa kunde jag inte slita mig utan sträckläste hela boken. Nu vill jag se filmen självklart och även läsa bok två och tre. Är det någon som hunnit läsa tvåan och trean? Är de lika bra? Det var länge sedan jag hittade en sådan här bra bok som var svår att slita sig från så det var riktigt kul.


Idag är första dagen på jobbet efter semestern. Känns lite seeegt måste jag säga. Tycker alltid att det känns lite segt att komma in och komma tillbaka efter att man varit ledig. Men det är skönt att det är kort vecka här denna veckan.Perfekt att börja med en liten mjukstart.


Jetlagen har gått över förväntan. När vi åkte härifrån till CA blev det i stort sett ingen jetlag alls. Vi kom fram på kvällen i LA och det var otroligt skönt att gå och lägga sig första natten. Sedan sov vi ordentligt hela den natten och vaknade inte förrän vid 6 tiden på morgonen. Nu när vi åkte tillbaka var det också väldigt smidigt med nattflyg från LA. Gjorde att jag lyckades sova flera timmar på planet. När vi sedan kom fram till Sverige var det åter igen kväll och man kunde gå och lägga sig. Har valt att kasta mig in direkt i rätt tidszon och gå upp vid 06 på morgonen. Igår kände vi oss lite groggy (lite bakis känsla nästan) och sega hela dagen men idag känner jag mig som jag är med i matchen igen. 


Måste säga att resan varit väldigt mycket smidigare än vad jag trott att det skulle bli. Även om Kalifornien ligger längre bort än vad Alabama gör så har det inte tagit längre tid att flyga dit än vad det gjorde att flyga till Alabama. Vettigare förbindelser har underlättat. Denna gången flög vi Lufthansa till USA och sedan Swiss hem. Båda dessa flygbolag var väldigt trevliga att flyga med och höll hög standard. Flyger mer än gärna med dem igen.13 comments:

Miss Marie said...

Jag åker till Sverige på fredag, jag flyger ensam med Alfred så då har jag ingen tid att läsa, men däremot tror jag att jag ska köpa den så jag kan läsa den när jag är hemma o mamma o pappa kan vara barnvakt! :)

Taina said...

Ja vardagen knackar alltid förr eller senare på ens dörr. Och visst kan det kännas lite segt så där men konstigt nog så kommer man väldigt snabbt in i den igen. Vi är ju vanedjur.

Kort vecka. För att det var Annandag Påsk antar jag. Här tappar vi ju bort de där svenska helgdagarna.

Intressant att snart har väl alla läst boken eller sett filmen förutom jag. Dags nu då kanske? Men först ska jag flytta klart och när jag lägger mig om kvällarna är jag helt slut och orkar knappt läsa en rad...

Kram kram

Desiree said...

Marie, ja du måste se till att köpa denna. Så bra att det är svårt att sluta läsa när man väl börjat.
Kram!

Taina, jepp kort vecka pga av just annandag påsk. Känns bra med fyra dagar istället iallafall. Sedan har man ju en rad olika helgdagar här fram till midsommar att se fram emot så det känns positivt :-)
Jag förstår absolut att du tar alla krafterna till att flytta först och främst. Det hade jag också gjort men sedan tycker jag du ska läsa boken. Det är ganska stor text i den och den är inte heller så tjock så det går snabbt. Om inte annat kan det ju vara trevlig litteratur att ha med sig då du är ute och reser nästa gång.
Kram!

SweFloKeto said...

Jag tycker böckerna blir bara bättre och bättre! När jag läste andra boken tänkte jag att HUR kunde jag ha tyckt ettan var så bra, den här är ju bättre! Och samma sak med den tredje.

Och man får verkligen följa historien till sitt fulla slut, vilket inte alltid sker i alla bokserier, så tillfredsställande på så sätt, sedan kanske det inte slutar riktigt så som man själv vill.

Men LÄS! Blir bara bättre!!! :-)

Desiree said...

Sweflo, ooooh det låter ju lovande och lockande. Då ska jag se till att köpa tvåan och trean. Ettan slutade ju så att man nästan måste läsa tvåan för att få reda på hur det går.
Tack för tipset.
Kram!

Annika said...

JAG läste alla tre på en månad!
Blev helt fångad av Panem och Katniss Everdeen!!
Kunde inte sluta läsa dem!
Så jag är avis på att du har tvåan och trean kvar!
Se filmen nu så får jag höra vad du tycker om den!!

SKÖNT med lindrig jetlag!
OCh vad underbart att du kunde sova ombord på planet. DET har alla ggr hjälpt med din jetlag också!

Kram!

Katarina said...
This comment has been removed by the author.
Desiree said...

Annika, åh vad kul att även tvåan och trean är minst lika bra. Då ska jag ta och beställa dem på en gång och försöka gå och se filmen så snart som möjligt :-)
Jag är evig tacksam över denna lindriga jetlag. Hade förväntat mig att det skulle vara betydligt värre. Jag brukar normalt sett inte kunna sova på planet men nu i och med att det var nattflyg och sedan hade jag även stigit upp rätt tidigt samma morgon vi skulle åka och kört lite löpning så hjälpte det nog till också.
Kram!

Suzesan said...

Läs tvåan och trean. De är så bra. Förvånad över att du klarar av att pausa däremellan haha. Det kunde inte jag. Släppte inte taget om dem förrän de var slut. Från pärm till pärm. Nu när du läst ettan haha kan du se filmen. Toppenfilm.

Du får hela historien om du läser de två andra. Det slutar liksom inte där i den. Blir bättre och bättre.

Kram
/Susanne

Saltistjejen said...

Jag tycker att 1:an och 3:amn är de bsäta. hunger Games och Mockingjay. Men 2:an är också bra såklart och "behövs" för att bygga upp historien och föra den framåt mot 3:an.
Vad KUL att du gillade den!!! :-) Får se vad du tycker om filmen då. Du ahr verkligen ngt att se fram emot eftersom du fortfarande har två böcker samt första filmen kvar. :-) M läser sista boken nu och gillar den också. Han störde sig dock en del på just tjatet om "Peeta vs Gale" i böckerna, och i ärlighetens namn var det väl de bitarna jag tyckte var tristast också, MEN man måste ju se att detta är en bok för "Young adults" alltså en ungdomsbok och målgruppen är låga tonår vilket ju förklarar mycket av detta tycker jag. :-) Lite som Twilightserien som jag började läsa men endast orkat första och andra boken av just för att jag tycker det är lite för mycket "tjafs" kring detta med kärleksproblemen hahahaha! Misförstå mig rätt, jag ÄLSAKR romantik och även kärlekshistorier som är "svåra" men just detta är på en 13-årings nivå känns det som och det känner åtminstone jag att jag blir lite smått frustrerad av när jag läser haha! MEN som tur är så är ju böckerna SÅ MYCKET MER än detta. Jag är främst fascinerad av världen Suzanne Collins beskriver och politiken och "historien" kring allt detta.
Kram!!!

Anne said...

Vad skönt ni är förskonade från jetlag, det är toppen om man fort kommer in i rutiner, lokal tid osv. Jag tycker det kan variera rätt mycket, vissa gånger känner jag nästan ingenting, vissa gånger känns det helt hopplöst. Kan nog betyda mycket med nattflyg faktiskt. Sen det där smidiga anslutningsflyg, kortare resa då också. Jag tror nog det kan vara så, beroende på varifrån i USA man reser, så även om det är kortare från säg Alabama kan det bli lika lång resa ändå. Små orter också, vet ju att A-M i norra CA har väldigt bökigt innan hon kommer till SF-flygplats, så bor man på landet och får resa rätt långt inom USA innan man så att säga startar Europaresan kan det nog vara drygt också.

Vi har ok förbindelser från Portland, det måste jag säga (men visst, sämre än i LA eller SF förstås). Den stora nackdelen som vi ofta har med flighter härifrån är att det brukar vara så långa väntetider på anslutningsflyget, när det blir runt 5 timmar eller mer blir det seg väntan.
Mellan 16-19 timmar brukar våra resor ofta ta, det går alltid fortare till Sverige (har väl med jetströmmar att göra). De rutter vi kan välja härifrån är antingen Portland-Amsterdam-Arlanda eller Portland-New York-Arlanda eller Portland-Chicago-Arlanda.
Portland-Amsterdam-Arlanda rutten är bäst, den är klart smidigast då jag tycker det är mycket skönare och enklare byta anslutningsflyg i Europa än böka inom USA. Apropå flygbolag. Amerikanska bolag tycker jag inte känns amerikanska vad gäller service (annars är de ju så bra på service). Jag tycker det ofta varit så dålig service med olika amerikanska bolag medan de europeiska varit mycket bättre. SAS är nog de bästa jag åkt med, de var helt otroliga senast.

Lång parentes där....

Vad kul du också läst Hunger Games nu!!! Jag var ju motståndare länge men läste nyligen ut första boken. Är nästan klar med 2:an nu, tycker den är sämre och utan att ha läst 3:an så tror jag att jag kommer skriva under på det Saltis skriver. Att 1:an och 3:an är bäst och att 2:an behövs för att bygga upp till sista boken. Gail vs Peeta de bitarna är väl inget jag är så biten av heller, men som jag såg Saltis skrev så är ju böckerna skrivna för gruppen young adults så...
Men frånsetta allt detta tycker jag böckerna är jättebra, trilogin. Ser framemot runda av 2:an nu och sen se 3:an och även filmen. Hade hoppats se filmen i helgen som var men det bidde inte.
Jag gillar tonen, språket och att tjejen är en "modern" hjältinna utan att vara bimbo...

Desiree said...

Suzesan, att det blivit paus här efter ettan beror nog mest på att jag bara köpte första boken och nu måste ut på jakt efter de andra två. Men jag kommer nog att köpa båda på en gång här inom kort. Oooh låter toppen om storyn bara blir ännu bättre. Nu känner jag att jag verkligen måste få veta hur det går.
Kram!

Saltis, det känns som om ALLA verkligen läser dessa böcker just nu. Det brukar ju nästan vara så att ettan och trean ofta är de bästa i en trilogi men att tvåan behövs som du säger. Har hittills inte stört mig så väldans mycket på detta med Peeta vs Gale men det kanske blir mer sådant som till slut kan kännas tjatigt. Jag hoppas jag får med mig C på bion även om han inte har läst någon av böckerna ännu.
Kram!

Anne, jag tycker också att det där med jetlag skiljer sig mycket från gång till gång. Man vet aldrig hur man kommer att reagera. Jag är bara tacksam över att det gått så himla smidigt denna gången.

Jepp kortare avstånd behöver inte alls betyda kortare resa. Det beror ju helt på anslutningar osv. Det var ju alltid små plan mellan NY/Chicago och Alabama och det var ofta dessa som blev försenade pga av väder och annat. Detta medförde att man alltid behövde se till att gärna ha 5 timmars lay over i NY eller Chicago för att hinna med anslutande flyg. Känns också som att det ofta är smidigare att byta flight i Europa istället för att göra bytet i USA. Även om det var en låååång flight på ca 12 timmar mellan Europa och LA så satt man iallafall på samma plan och var på väg hela tiden. Jag förstår att Portland-Amsterdam-Arlanda rutten blir bäst för er. Jag håller helt med dig angående de Amerikanska flygbolagen. Jag åker helst inte med dem. Servicen är inte så bra och inte heller mycket annat runt omkring. Med både Lufthansa och Swiss kändes mer generösa om man säger så.

Vad kul att du också läst dessa böcker. Tänkte du läsa alla tre innan du ser filmen? Jag har inte bestämt mig ännu hur jag ska göra. Beror lite på om C vill hinna läsa ettan innan vi ser filmen eller inte.
Kram!

Anne said...

Jag tänker nog se filmen före jag läst ut alla. Som jag förstått det håller sig första filmen bara till första boken så det blir nog inget förstört. Film nr 2 ska tydligen spelas in senare i år.
Blev faktiskt klar med bok nr 2 i går, låg och läste alltför sent då Stella somnade och det fick jag ju lida för nu imorse....men de biter sig fast de här böckerna.