I used the same crust for them all but tried out different toppings and flavors using almond paste, white chocolate, ground cardamom, finely shopped rosemary and chopped nuts. The one we liked best was the the one topped with cardamom and maple syrup. So that is the one I made Sunday morning and the one I entered the contest with.
The entries had to be turned in by 1 pm. They were placed at this table in the green house and the judges (three judges) were to announce the results at 3:30 pm.
You can bring your own apples here and turn them in to make apple cider. The minimum amount is four large bags or 50 kg (110 lbs). Out of that amount you get 25 liters (6.5 gallons) of pure apple cider.
The had the windows open to the place so we could peek in and watch how the apples were pressed into cider. After being pressed the juice is heated and pasteurized in a large tank. The cider is then poured into bag in box containers and the product is stable of months. Once you open your bag in box the cider is still good for about a month as it is not really exposed to air.
The waste from the apples after they had been pressed to get the juice out to make the cider. Large amounts of apple meat.
Not only apples were found here. In the green house I saw this fig tree. I would love to have a fig tree one day because I am crazy about figs. I buy them every now and then but they are pretty expensive.
At another part of the area they had an apple exposition showing about 20-30 of the most common kinds of apples that are grown in Sweden during the fall.
You were allowed to try some of the different kinds. They had been placed on paper plates on neat rows with the names written on the plates. There was also additional information about the most common kinds.
So what happened to my pie and the apple pie contest you probably wonder. Unfortunately my pie did not make it to become the winner but I think it was still fun to enter the contest. The most enjoyable was probably the pie tasting me and C had the night before.
We had a nice day.
11 comments:
Gud så häftigt! Du lade verkligen ner jobb på det här. Din var säkert godast!!! Juryn kan slänga sig i vägen, hahahaha!
Kram
Ja, fasiken vad BALLT!!!
OCH vad KUL att du ställde upp!
Nästa år vinner du!!
Säger som Taina, juryn kan slänga sig i väggen ju!!
KRAM!!!
Vad kul o ambitiost att delta i äpplepajtävlingen! Hur smakade den pajen m rosmarin? var det din egen idé el ngt du smakat innan? Vilken härlig dag ni m¨ste ha haft bland äpplena! Os föräldrar har flera stora fikonträd o så mkt frukt att de inte kan äta upp allt...
Kram
Jag ÄLSKAR ÄPPLEN!! Så härligt att ni besökte Äppelfabriken!! Och vad ROLIGT att du deltog i tävlingen! Jättekul tycker jag! Det handlar inte om att vinna faktiskt utan om att uppleva! :-)
KRAM!
Vad roligt! Kul att du deltog i tävlingen! Du är ju så intresserad av att laga mat och baka och samtidgt gör du det så vackert!
Kram
Taina, ha ha gillar din attityd. Du är allt min kompis ;-)
En varm kram till dig.
Annika, ja jag får se till att ta hem det hela nästa år men det var kul att ställa upp. Juryn kan ju inte fattat vad som var godast ;-)
Kramis!
Petra, ja det var en lite crazy idé om att ha i lite rosmarin. Ville ha något som skulle sticka ut lite och vet att just äpplen och rosmarin brukar funka fint ihop. Det låter underbart med ett stort fikonträd som O´s föräldrar har. Mmmm älskar fikon i alla former. Så himla gott.
KRam!
Saltis, nä du har helt rätt det var riktigt skoj att delta även om jag inte vann så var det en upplevelse att baka mina pajer och köra min smakprovning hemma och sedan åka dit med min paj. Det var jättekul.
KRam
Katarina, tack. Det var som sagt kul att ställa upp och övning ger väl färdighet så nästa år kanske jag tar hem vinsten. Men som sagt att vinna var inte så himla viktigt.
Kram!
wow! vad häftigt. Nästa år kammar du hem vinsten!
Gulligt, sista bilden ;)
Vilken fin dag, och sköna bilder. My style you know that!
Dina pajer verkar urgoda. Det är kul att testa olika smaker i degen. Jag har ju pippi på kardemumma och lavendel just nu ;)
Finfint allting!
Kram
Linnéa, tack ja jag får satsa på nästa år.
KRam!
Lotta, Jag gillar sista bilden också. Det var fullt av fina späckliga höns som sprang omkring och det fanns även en helsvart höna som var jättefin. Lavendel har jag inte provat direkt i mat men det skulle vara spännande. Kardemumma har jag alltid varit heltokig i.
KRam!
Petra, ja det var en lite crazy idé om att ha i lite rosmarin. Ville ha något som skulle sticka ut lite och vet att just äpplen och rosmarin brukar funka fint ihop. Det låter underbart med ett stort fikonträd som O´s föräldrar har. Mmmm älskar fikon i alla former. Så himla gott.
Jag gillar sista bilden också. Det var fullt av fina späckliga höns som sprang omkring och det fanns även en helsvart höna som var jättefin. Lavendel har jag inte provat direkt i mat men det skulle vara spännande. Kardemumma har jag alltid varit heltokig i.
Post a Comment