Monday, August 29, 2011

Helgen

Detta har varit en riktigt nice helg. Jag är helnöjd med helgen som precis varit. Förutom Dolly konserten som var fantastisk så gjorde vi en mysig söndagsutflykt. Vi åkte ut på Ekerö. Det är riktigt vackert där ute. Man kommer ut på riktiga landet genom att ta sig ut dit med alla fina åkrar. Tyvärr glömde jag kameran (otroligt klantigt). Mycket hästar, kor, höbalar som var rullade och färdiga låg på åkrarna. Det finns väldigt mycket gårdsbutiker där man kan köpa ekologiska råvaror (frukt och grönt). Vi stannade till på Juntras Grönt som har både grönsaker och snittblommor.


Där köpte jag denna fina knippe med mixade morötter i olika färger. Sådana här morötter brukade finnas på den Farmers Market som kallades Pepper Place i Birmingham, Alabama. Men jag har aldrig sett sådana här morötter i vanliga ICA butiken eller andra butiker här. Vi frågade om de också hade majs. Men skörden hade ännu inte kommit igång riktigt. Det fanns dock några småkolvar som vi fick med oss för att prova.

Vi åkte sedan vidare till Äppel Fabriken. Det var ett supermysigt ställe med ett vackert café. Vi tog varsin kopp kaffe. De säljer massor med olika äppelprodukter här. Man kan även få sina egna äpplen mustade i deras cidermakeri. Man plockar sina äpplen hemma och tar med sig så fixar de äppelmusten åt dig och du får en BaginBox med din alldeles egna äppelmust. Lördag den andra oktober kommer de ha äppelpajstävling där. Det skulle ju kunna vara både kul och gott :-)

I fredags hade vi Calles föräldrar över på ett glas bubbel innan vi gick ut på middag. Det var en underbart vacker kväll och det kändes väldigt sommrigt. Vi såg många luftballonger som var ute och flög. De verkade flyga precis ovanför oss och ibland kändes det som de kom otroligt nära.På håll såg det nästan ut som den rosa kanske skulle fastna i kyrktornet men det gjorde den inte som tur var.

Även Posten kom flygande relativt lågt.


När vi sedan var på väg hem från resturangen så såg vi att de på Luma torg hade spänt upp en storbildsskärm och visade utomhus bio. Rätt coolt. Det var någon av Pirates of the Carribean filmerna de visade. Det var en varm och ljummen kväll och folk satt bänkade här. Vi stannade inte så länge då vi var rätt trötta och dessutom hade kommit mitt i filmen.

Det har varit riktigt fint väder hela helgen också. En underbar sensommar helg. Lördag var så pass varm att det kändes mer som sommar än höst. Vi satt ute och åt frukost och även på kvällen så kunde man gå från konserten utan jacka. Tog en drink efter konserten på Thai Boat som är en flytande bar och resturang på just en gammal båt förtöjd på södersidan om Hammarby kanalen. Lite kul för de har en egen konstgjord sandstrand på ena sidan av båten.


Så här fin var kvällen då vi var på väg mot resturangen. Vi tog båten från Luma brygga som ligger bara några minuters promend från oss över till andra sidan där resturangen Zee låg. Maten vi fick var sååå god!

11 comments:

Katarina said...

Grönsakerna ser ju bara för läckra ut! Äppel fabriken låter spännande med allt man kan göra av äpplen. Härligt att få se dina sensommar bilder, så fina.

Kram

Taina said...

Snacka om hög mysfaktor! Men jag blev förvånad över att DU glömde kameran Desiree!! Det får inte hända igen, hahahahaha.

Läste givetvis om Dolly också och vilken upplevelse! Inget större fan av hennes musik men jag tycker HON är cool.

Hoppas ni får fler fina sensommardagar!

Kram kram

Annika said...

Otroligt fin och mysig helg!
GILLAR!
Blir också förvånad, liksom Taina över att DU glömde kam'ran!! HAHA! Never again, gissar jag.
Ekerö är JÄTTEFINT och SÅ lantligt!
OCH stort!
dit får ni åka igen!
Restaurangen Zee gick jag förbi i somras, kul att den var så BRA!!
Kramar!!!

Desiree said...

Katarina, älskar att handla grönskaker på detta viset. De smakar så mycket mer än dem man köper i butiken.
Kram

Taina, ja jag blev själv paff. Jag brukar ju inte glömma kameran. Jag får skylla på att det blev så otroligt många bilder jag tog på Dolly konserten. Det var ju mörkt där och jag hade inget stativ så jag fick ta väldigt många bilder för att få en skörd med fina skarpa bilder till bloggen. Men det var synd jag glömde kameran för det var otroligt fin ute på Ekerö och jag såg mycket jag hade velat visa och fota.
Kram!

Annika, ha ha jag får bättra mig och se till att inte glömma kameran fortsättningsvis. Zee var kul att få testa då den har fått fina recensioner. Det var den värd. I somras testade vi bara uteserveringen för själva resturangen var sommarstängd. Jag vill gärna testa Sjögräs som ni var på framöver.
Kram!

Petra H said...

Vilken härlig helg ni hade! Och så mysigt med utomhusbio, vet ni om de ska göra det igen innan sommaren är slut?
Vi brukade ta egenodlade äpplen till ett musteri när jag var liten. Kul sätt att ta tillvara på sina äpplen om man har för många för att bara äta upp. Åh, vad jag blev sugen på svenska äpplen nu.. Jag får ju inte äta så mycket frukt, ett halvt (1/4 om det är stort) äpple till havregrynsgröten är precis vad blodsockret tål.
Kram!

Saltistjejen said...

Underbart!! och vad härligt Stockholm är under sommarkvällarna!!! Vi såg också många ballonger när vi var där om än på längre avstånd. Kul med Luma också!
Kram!!

Anne-Marie said...

Har aldrig sett mångfärgade morötter. Läckra! Ni hade verkligen en helg med mycket på gång och trevliga upplevelser. Ballongerna är fortfarande igång alltså i Stockholm. Minns en del mycket lågflygande ballonger när jag bodde där. Kramar!

Desiree said...

Petra,jag hoppas att de gör om detta med utomhusbion för det var rätt coolt. Hade gärna sett en film där. Mysigt med utomhusbio på något sätt. Du får se till att frossa i frukt efter att Sweet Pea har kommit till världen. Jag hade gärna kommit dit och mustat äpplen om vi hade massor med frukt att ta till vara på. Kul idé. Vi kommer nog att åka till Äppelfabriken fler gånger för de verkade ha mycket olika saker på gång under hösten.
Kram

Saltis, ja Stockholm är en vacker stad och allra mest kanske under sommaren. Det har varit några väldigt fina kvällar här senaste veckan att njuta av.
Kram!

Lotta said...

Härlig helg och så bra blandning mellan country och coolt city life med det bästa Stockholm har att erbjuda med båttur, god mat, ballonger, vackert väder. Bummer med kameran ;)

Jag får jättemycket längtan nu! Har trots allt tillbringat merparten av mina dagar i Stockholm, närmare 87% av mitt liv :) Vet hur det känns de där sköna sommarkvällarna men även en klar solig vacker höstdag. Gärna på cykel genom stan!


Kramar!

Anne said...

Luftballongsbilden där den svävar förbi en balkong tycker jag var hur häftig som helst. Ser ut som man nästan skulle kunna hoppa från ballongen in till balkongen...
Vilken skön och härlig helg ni haft, finns ju verkligen massor att göra (äppelfabriken lät hur intressant som helst). Stockholm och Sverige när det är som bäst, när det är såna här fina helger måste det kännas bara bäst att bo i Stockholm. Även om hösten snart smyger sig på så tycker jag september brukar vara en fin månad ändå. Den tidiga hösten är vacker. Det är väl nov-mars kanske som man bra skulle kunna skippa i Sve.
KRAM

Millan said...

Det later verkligen som en bra helg! Vilket vader ni fick dessutom! Kunde ni inte skickat hit lite av det..? Vi holl pa att drunkna av regn i vart stackars talt ;-).

Vad kul med utomhusbio dessutom. Det ar nagot jag aldrig varit pa, men jag vet att det ibland visas utomhus aven har i Bristol.

Kram